Therapeut & registraties

Mijn naam is Jaap Rekvelt en ben ook de initiatiefnemer van Psychotherapie Utrecht.  Ik ben 55 jaar en heb een gezin met twee kinderen. Ik ben opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam, geschoold in cliëntgerichte en psychodynamische therapie en in het bezit van het diploma European Certificate of Psychotherapy (ECP).

Therapeut Utrecht

Therapeut

 

Visie

Het adagium is “in contact met een ander leer je jezelf veranderen”, vraagt om psychotherapie.  Goed inter-menselijk contact leidt tot verandering en een vermindering van klachten.

Mijn stijl is ruimtegevend en ervaringsgericht. Ik vind het belangrijk dat we op diverse manieren naar onszelf en relaties kunnen kijken. Dit maakt de weg vrij voor het opdoen van nieuwe ervaringen en daarmee de keuze te krijgen om te veranderen.

Ik vind de keuzevrijheid voor cliënt in de “soort” therapeut en therapie  belangrijk. Dit helpt  in het verkrijgen van een dragende samenwerking. Vandaar de oriëntatiegesprekken.

Naast therapeut in Amsterdam ben ik ook beoefenaar van meditatie op het kussen, het Zen-Boeddhisme. Bij  levensvragen kan kennis over het Boeddhisme een verrijkend contrast bieden ten opzichte van onze Westerse zienswijze.

Registraties

 

 

 

Register beroepsbeoefenaren

Aangesloten bij beroepsbeoefenaren complementaire zorg

Vereniging van Integraal Therapeuten, lidcodenummer: 425.13.A
Nederlandse Associatie voor Psychotherapie, type- en nummerregistratie: ECP-NL-641AGB-code Zorgverlener (Jaap Rekvelt)  90-047901
AGB-code Praktijk (Osimo):  90-56474

Aangesloten bij geschillen-instantie voor therapeuten in de complementaire zorg

De praktijkhouder voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Ingeschreven onder nummer 11476

BTW-id: NL001978747B65

Niet tevreden?

Heb je een vraag of een klacht over je therapeut? Bespreek eerst je vraag of klacht met je  therapeut. Mogelijk weet hij niet dat u ontevreden bent. In de meeste gevallen is een gesprek voldoende en komt u er samen uit. Als dat niet lukt, of je kunt je klacht niet bespreekbaar maken, dan kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie van de beroepsvereniging waarbij uw therapeut is aangesloten. Voor meer informatie: