Tarieven en vergoedingen

Een sessie duurt 50 tot maximaal 60 minuten en kost overdag  € 79,50 en ‘s avonds € 84,50. Voor bedrijven bedraagt het tarief  € 95,-  exclusief omzetbelasting. Relatietherapie tot 90 minuten, kost overdag tot 17:00 uur € 110 en ‘s avonds vanaf 18:00 uur € 125.

Oriëntatiegesprek duurt 50 minuten en kost overdag € 40 en ‘s avonds na 17:00 € 50.  Oriëntatie relatietherapie € 55 overdag en € 65 ‘s avonds, duur tot 75 minuten.

Gesprekken via Skype zijn ook mogelijk. Doorgaans is de kwaliteit van het beeld en geluid van goede kwaliteit voor therapiegesprekken.

Om doorbetaling te voorkomen dien je een afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen.

Indicatievrije zorg

We leveren indicatievrij zorg.  Dit betekent ook dat we niet gebonden zijn aan de door de overheid en zorgverzekeraars voorgeschreven behandelmethoden met een veelal beperkt aantal contacturen. In de basis GGZ is de gehele behandeling opgehangen aan een indicatie en daartoe is een diagnose verplicht.  Zonder diagnose (DSM-label) geen behandeling. Bij een indicatie vrije psycholoog/therapeut is er geen indicatie en wordt deze ook niet met een verzekeraar uitgewisseld. Dit beschermt je privacy.

In 2019 vergoeden verzekeraars indicatievrije zorg voor volwassenen geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering.

Vergoedingen uit de aanvullende verzekering:

Bijna alle ziektekostenverzekeraars vergoeden de sessie bij Psychotherapie Utrecht vanuit de aanvullende verzekering. De praktijk valt in de categorie ‘Psycho-sociale-zorg’ en/of in de categorie ‘Complementaire zorg’. Dit komt door een dubbele registratie. Je betaalt geen eigen risico van € 385,-. Bij twijfel over vergoedingen, vul dit in op het online contactformulier. Verzekeringen die ons bekend zijn:

Achmea: Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO, Avero Achmea, Agis, OZF Achmea, De Friesland, Aevitae
Menzis:
Menzis, AnderZorg en Azivo
CZ Groep: CZ, OHRA, Delta Lloyd Zorg, CZ Direct, Lancyr Goudse
Cooperatie VGZ: Univé, VGZ, IZA, IZZ, UMC Zorgverzekering, Aevitae, Nedasco, Plus en Blue
VZR groep: Salland, Energiek, Hollandzorg, Zorg en Zekerheid

 Registraties

Aangesloten bij de vereniging van integraal therapeuten

Aangesloten bij de vereniging van integraal therapeuten

Aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie

Aangesloten bij de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie

Vereniging van Integraal Therapeuten, lidcodenummer: 425.13.A
Nederlandse Associatie voor Psychotherapie, type- en nummerregistratie: ECP-NL-641
AGB-code Zorgverlener:  94-013269, 90-047901
AGB-code Praktijk: 94-60197, 90-56474

Niet tevreden?

Heeft u een vraag of een klacht over uw therapeut? Bespreek eerst uw vraag of klacht met uw therapeut. Mogelijk weet hij niet dat u ontevreden bent. In de meeste gevallen is een gesprek voldoende en komt u er samen uit. Als dat niet lukt, of u kunt uw klacht niet bespreekbaar maken, dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van de beroepsvereniging waarbij uw therapeut is aangesloten. Voor meer informatie:

  • https://www.nap-psychotherapie.nl/2h7/niet-tevreden.html
  • http://vit-therapeuten.nl/index.php?pagina=45_niet-tevreden